Ik deel ons verhaal, omdat we momenteel vechten voor het leven van mijn lieve man en vader van Gijs, Ivo Visser, en daar alle hulp bij nodig hebben.

In 2010 kreeg Ivo de diagnose non-hodgkin lymfoom. Toen werd het nog gezien als een hele vervelende, maar goed te behandelen ziekte. In 2013 was de ziekte zover dat deze behandeld moest worden met chemotherapie. Dat ging allemaal goed en met een aantal kuren voor ‘onderhoud’ was de ziekte onder controle.

In september 2016 zijn wij getrouwd! En kort daarna bleek ik zwanger van onze zoon die wij in juli 2017 verwachtten.

In december 2016 bleek de non-hodgkin terug, maar nu getransformeerd naar een agressieve vorm. Ivo dook wederom het medische circuit in met de verwachting dat hij zou genezen. Helaas werd hij resistent en bleek de ziekte sterker dan de (11) chemotherapieën die hij dit jaar heeft gehad.

En nu is de paniek toegeslagen. Er zijn voor Ivo geen opties meer voor standaard behandelingen, dus we zijn gedwongen te kijken naar klinische studies. Ivo’s kansen zijn groot met zogenoemde CAR T- Cell therapie. Deze therapie is nog niet goedgekeurd in Nederland en tijd om daarop te wachten hebben wij helaas niet.

Als we nu geen actie ondernemen, praten de artsen over een paar weken… We hebben geen tijd te verliezen.

Maar er is nog één kans voor Ivo: in Seattle, in het Fred Hutchinson Cancer Research Center is een studie waar  Ivo aan deel mag nemen en de kansen worden hoog ingeschat! Hij zou al in januari kunnen starten, wat voor zijn ziektebeeld cruciaal is. Maar de eigen bijdrage hiervoor: €400.000

Met ons eigen spaargeld en leningen van de bank, familie en vrienden kunnen we hopelijk snel van start. Maar dat is niet genoeg en op de lange termijn financieel onhoudbaar. Om deze €400.000 bij elkaar te krijgen hebben we alle hulp nodig! We zouden iedereen zeer dankbaar zijn die ons verhaal kan verspreiden en een donatie kan doen,  zodat we de liefde van mijn leven en Gijs’ geweldige vader kunnen redden en ervoor kunnen zorgen dat wij en onze kleine man van 5 maanden nog heel lang van elkaar kunnen genieten en ook kerst volgend jaar en de jaren daarna samen kunnen vieren.

Ook al kent niet iedereen Ivo, ik hoop dat velen zich kunnen inleven in onze situatie en hoe het is om de angst te voelen iemand te verliezen waar je zoveel van houdt. Nogmaals, ik ben iedereen eeuwig dankbaar die ons kan helpen om dit te voorkomen.

Alvast heel veel dank!

Anne-Marij, Ivo & Gijs

P.S. wij hebben hiervoor een stichting opgericht, Steun Onderzoek Non-Hodgkin. Extra geld dat wij via deze manier ophalen, gaat direct naar de ondersteuning van onderzoek naar immunotherapie en het (financieel) ondersteunen van medische  behandelingen van patiënten die lijden aan een Non-Hodgkin lymfoom.